NYHETER

Välj rätt kakel till ditt badrum

En badrumsrenovering är ett av spännande projekt som innebär flera beslut och val. Mitt i allt detta står valet av kakel i centrum av beslutsprocessen. Kakel spelar en avgörande roll inte bara för estetiken utan också för funktionaliteten och underhållet av ditt badrum. Med den breda variationen av kakel tillgängliga på marknaden finns det mycket att överväga för att säkerställa att du väljer rätt kakel för ditt badrum.

Förstå din stil

Först och främst är det viktigt att förstå din personliga stil och den estetik du vill uppnå i ditt badrum. Moderna och minimalistiska utrymmen kan kompletteras med blanka porslinskakel, medan traditionella eller rustika badrum kanske drar nytta av varmare färgtoner och texturer av keramiska plattor. Genom att förstå din stil kan du smalna ner dina val och fokusera på kakelalternativ som passar din vision

Du tjänar på att tänka praktiskt

När du har identifierat din stil är det dags att tänka på funktionaliteten av kaklet. Badrummet är en fuktig miljö, vilket innebär att det är viktigt att välja kakel som är både hållbart och lätt att rengöra. Keramiska plattor är vanligtvis ett populärt val på grund av deras vattentäta egenskaper och enkelhet i underhåll. För golvkakel är det också klokt att välja en halksäker yta för att minska risken för olyckor, särskilt i en miljö där vatten är vanligt förekommande.

Praktiskt går att kombinera med estetiskt

När du har täckt funktionen är det dags att tänka på estetiska aspekter och visuella intressanta element. Mosaikkakel är en fantastisk möjlighet att lägga till detaljerade mönster eller accentväggar i ditt badrum. Dessa små bitar av kakel kan användas för att skapa en dynamisk visuell effekt som sticker ut. Dessutom kan du experimentera med olika texturer och mönster för att lägga till djup och dimension till rummet. Genom att blanda olika typer av kakel kan du skapa en unik och personlig estetik som passar din stil.

Storleken på kakelplattor kan också påverka uppfattningen av ett rum och dess storlek. För små badrum kan stora kakelplattor skapa en illusion av större utrymme genom att minimera antalet fogar och skapa en jämn yta. Å andra sidan kan små mosaikplattor användas för att skapa textur och intresse i ett större badrum utan att överväldiga utrymmet. Det är viktigt att tänka på proportionerna och skalan när du väljer kakel för att säkerställa att det passar perfekt i ditt badrum.

När det kommer till färg och mönster är alternativen nästan oändliga. Kakel erbjuder en mångfald av färger och mönster som kan användas för att uttrycka din personliga stil och skapa en unik atmosfär i ditt badrum. För en lugn och avslappnad atmosfär kan du överväga neutrala färger som vitt, grått eller beige. För de som föredrar en mer levande estetik kan kakel i djärva färger eller geometriska mönster vara det perfekta valet. Att ta inspiration från bilder och inredningsmagasin kan hjälpa dig att hitta rätt färg- och mönsterkombinationer som passar din vision för ditt badrum.

Ta dig tid att ta hem provplattor

Innan du tar det slutgiltiga beslutet är det klokt att testa provplattor av olika kakel i ditt badrum för att se hur kaklet ser ut i din belysning och hur det matchar övriga material och inredning i rummet. Genom att ta med olika provplattor av kakel hem och placera dem på väggarna och golvet kan du få en bättre uppfattning om hur de kommer att se ut i ditt badrum.

Oavsett vilken typ av kakel du väljer för ditt badrum är det viktigt att överväga både estetik och funktionalitet. Tänk på din personliga stil, budget och underhållskrav när du utforskar olika alternativ. Med rätt kakelval kan du skapa ett badrum som inte bara är vackert utan också funktionellt och som kommer att glädja dig i många år framöver. Kakel är en investering i både ditt hem och din personliga komfort och bör väljas med omsorg och övervägande för att säkerställa att du får det bästa resultatet för ditt badrumsrenoveringsprojekt.

Vi på BOB Våtrumsrenovering vill hjälpa dig på vägen. Se gärna våra tidigare badrumsprojekt för att hitta inspiration till ditt badrum. På BOB våtrumsrenivering har vi arbetat med många kunder och hjälpt dem med tips och inspiration för att uppnå sina visioner för sina badrum.


BOB Våtrumsrenovering hjälper privatpersoner, företag och fastighetsägare med renovering av badrum i hela Stockholms län. Vårt geografiska område spänner sig med badrumsrenoveringar i Nacka, till renovering i Södertälje och upp till Norrtälje.
Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!

Skicka in din förfrågan till oss idag!

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.