NYHETER

Badrum i marmor

Marmor är en tidlös och sofistikerad sten som kan lyfta fram ditt badrum till en ny nivå av lyx och stil. Men är marmor verkligen ett bra val för ditt badrum? Låt oss utforska detta tillsammans.

Marmor är ett naturmaterial som bildas genom metamorfos av kalksten under högt tryck och temperaturer. Det är känt för sin elegans, unika ådring och tidlösa skönhet. Marmor finns i olika färger och nyanser, från klassiskt vitt till grått, beige, rosa och grönt, vilket gör det till ett mångsidigt val för olika designstilar. Materialet har fått en stämpel att ge utrymmen eller möbler en touch av lyx och elegans.

Kan man ha marmor i badrum?

Absolut! Marmor är ett av de mest populära materialvalen för badrum tack vare dess naturliga skönhet och slitstyrka. Dess unika ådring och färgvariation ger varje badrum en exklusiv känsla som inte går att replikera med andra material. Dessutom är marmor väldigt tåligt och kan hålla i många år med rätt skötsel och underhåll.

Marmor är mer känsligt för fläckar och syror än andra stenmaterial, vilket kan vara en nackdel för vissa. Fläckar kan uppstå från syror som finns i vissa rengöringsprodukter eller från spill av färgade vätskor som kaffe eller vin. Men med rätt behandling och försiktighet kan du undvika de flesta fläckar på marmor. Vi rekommenderar att du använder milda rengöringsprodukter och undviker att placera heta föremål direkt på marmorytan för att bevara dess skönhet och finish. Med rätt skötsel och omsorg kan du njuta av dess naturliga skönhet och hållbarhet under många år framöver.

Dela in badrummet med marmor

Marmor går också utmärkt att använda i delar av badrummet om du av olika skäl inte önskar ha det materialet i hela badrummet. Om du föreställer dig att du använder lite mörkare kakel- och klinkers i det “vanliga” badrummet och istället använder marmor i duschdelen, då kan du uppnå flera fördelar. För det första får du en lyxig känsla i ditt badrum. För det andra sticker duschdelen ut på ett imponerande sätt och skapar en intressant kontrast. Dessutom kan detta sätt att designa ditt badrum vara mer kostnadseffektivt jämfört med att använda marmor genomgående.

När du blandar olika stensorter på detta sätt är det viktigt att hålla en enhetlig stil och verkligen låta marmorn dominera de andra materialen. På så sätt framhävs den exklusiva känslan av marmor i ditt badrum. Ett tips om du önskar den exklusiva känslan, är att använda marmor även i en nisch i duschdelen. Detta ger en ytterligare dimension av elegans och gör att duschdelen verkligen sticker ut från mängden.

Mix av kalla och varma material i ett badrum

En smart och trendig lösning för att balansera det svala utseendet av marmor är att mixa det med varmare material som trä. Genom att kombinera marmor med träskåp, trädetaljer eller till och med en träbänk kan du skapa en harmonisk kontrast som ger ditt badrum en varm och inbjudande känsla. Detta ger också en touch av naturlig charm och mjukhet till det övergripande utseendet. Så om du vill ha ett badrum i marmor men är orolig för att det kan uppfattas som kallt, överväg att inkludera träelement för att skapa en väl avvägd och behaglig atmosfär.


BOB Våtrumsrenovering är er lokala expert på badrumsrenoveringar. Vi har Stockholm som utgångspunkt och utför renovering av badrum i samtliga orter i länet. Söker du badrumsrenovering i Tyresö, Haninge, Solna, Vaxholm, Östermalm eller någon annan ort i Stockholm. Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!

Skicka in din förfrågan till oss idag!

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du våran privacy policy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.