Offertförfrågan

Utbyggnad av villa från 1920 i Fruängen

Solen strålar från en klarblå himmel, inte ett enda moln finns på himlen. Denna ovanligt varma vackra onsdag i maj är jag på väg för att besöka en familj som gjort en tillbyggnad med Bygg & BadrumsPartner. Hemma hos Lotta och Niklas, som bor i en 20-tals villa Fruängen, står dörren på glänt. Jag går upp för den tidstypiska stentrappan och knackar på.

Jag blir varmt välkomnad in i deras trevliga villa. Huset är ljust, ombonat och hemtrevligt. Det känns på en gång att här bor det några som vet precis hur de vill ha det och har tänkt till.
Hallen är smal men funktionell och till vänster leder en trappa upp till övervåningen och där öppnar nybyggnationen upp sig. Paret fick ett nytt badrum på nedervåningen – något som de själva först tänkt att lägga i källaren. Antika spegeldörrar har placerats såväl till badrum som till ingången till glasverandan.


Hallen som har förlängts, bakom dörren gläntar det nya badrummet.


Här ser vi hur paret återanvänt en gammal befintlig dörr in till badrummet.


Vitlutade golv i hallen och klinkers och kakel från Höganäs i badrummet som kommer att inredas snart.

Vi går vidare ut i den nya delen av huset och Lotta berättar för mig att utbyggnaden är ca 70 m2 totalt i två plan. Den smala hallen leder ut i en ny hall där det nya badrummet ligger. Det är sobert och snyggt men vissa detaljer kvarstår och dem skall paret ta hand om själva. Till höger ligger det nya fina  blomsterrummet och jag får direkt känslan av svunna tiders punchveranda. Rummet är så otroligt ljust och fint med tidstypiska materialval. Foder och lister är från Sekelskifte där paret hittade exakt samma profil som de gamla som byggts om.

– ”Snickar-Jocke” (en i Bygg & BadrumsPartners team) byggde dessa fina fönsterbrädor, och har fasat dem så de ser ut som de i övriga rum säger Lotta och pekar på de generösa fönsterbrädorna där pelargoner smyckar de spröjsade fönstren.
En fondtapet skall sättas upp och amplar med klätterväxter är en idé som paret har men ej riktit hunnit med.


En altandörr som leder ut till den lummiga trädgården. 

Huset byggdes 1924 och Lotta ärvde huset av sin farfar. Huset var i behov av renovering redan när de flyttade in.
”När man är mitt uppe i småbarnsåren blir det inte riktigt av att man tar tag i renoveringen, säger Lotta”.
”Vi hade funderat ett tag och när vi väl bestämde oss så visste vi i princip hur vi ville ha det, fortsätter Niklas.”

De berättar att de inte hade några känningar alls inom bygg utan googlade och gjorde ett noggrant researcharbete innan de tog in offerter. Viktigast var att bolagen hade goda omdömen och rekommendationer. När offerterna väl trillade in så var det en del som inte kom in med dem i tid, andra hade inte alla kostnader med. En del byggfirmor kom inte heller på avtalad tid. Till slut stod det mellan Bygg & BadrumsPartner och 2 andra firmor.
”Det som avgjorde var att Ken, projektledaren från BOB Partner, gav ett lugnt och tryggt intryck. Det kändes seriöst och han gav tydliga besked och hade svar på våra frågor. Ingenting kändes omöjligt att genomföra berättar Lotta.”

”Dessutom var Bygg & BadrumsPartner väldigt lösningsorienterade. Vi stötte på patrull under dräneringen av huset, då vi tänkt att vi skulle nyttja ett källarutrymme till Gillestuga, men det visade sig att den delen av källaren stod på berg och vi fick helt tänka om. Dels skulle det bli oerhört kostsamt att spränga bort allt berg, sen visste vi inte riktigt hur huset skulle stå emot. Här stöttade Bygg & BadrumsPartner oss i processen. Det blev ju lite rörigt med allt detta. I samma veva fick vi även reda på att all el i huset behövdes dras om då ledningarna var mer eller mindre otjänliga. Vi kunde således inte bo kvar i fastigheten utan var tvungna att flytta hem till mina föräldrar som bor på andra sidan stan berättar Lotta och ser lite uppgiven ut.”

”Men det som verkligen var ett plus var att Bygg & BadrumsPartner var så lösningsorienterade. De diskuterade verkligen fram bra lösningar. Vi upplevde dem så väldigt seriösa och de förklarade verkligen på ett bra sätt för oss som är lekmän. De struntade inte i väsentligheter som de ansåg vara nödvändiga. Och det utan att pracka på oss något som vi inte beställt säger Niklas”.

”Man kan inte vara nog förberedd inför en sådan här operation. Även om vi tyckte att vi hade tagit reda på allt, var pålästa och hade gjort en kalkyl så vill vi tipsa om att alltid ha en reservbuffert. Gamla hus bjuder på oförutsedda utgifter. Men det känns så skönt att veta att nu är allt i sin ordning. Huset mår bra och vi är så nöjda, berättar Lotta. ”


Dottern Alice rum. Lotta pekar på väggen där ett fönster tidigare var placerat.

Vi lämnar källaren och går en trappa upp och tittar in i dottern Alice rum som ligger i den gamla delen av huset.
”I och med att vi byggde ut så var vi tvungna att flytta fönstret – då passade vi på att bygga in det i en takkupa. Det var en kattvind här tidigare så vi delade av den så att det blev en ny garderob. Smart och välplanerat.”


Bild i motljus – här var väggen tidigare hel och bestod av en hel kattvind. Nu har Alice fått en takkupa där hon kan spela sin Cello. 

Vi fortsätter in i tillbyggnadsdelen. Bakom en antik dörr som ligger i fil med Alice rum öppnar ett ljust och vackert tonårsrum upp sig med ett härligt gammalt fönster, som vetter ut mot gatan. Här bor Agnes. Sängen är också antik och det är underbart att se att familjen har tagit vara på arvegodsen och mixat stilen med nutid.
”Det här är det gamla fönstret som satt ut mot gatan på bottenvåningen innan vi rev för utbyggnaden, fortsätter Lotta.”


Detta fönster satt på bottenvåningen tidigare och smyckar nu dottern Agnes rum.

Det är roligt när man kan återanvända gamla ting. Den antika spegeldörren är köpt på Nacka Byggnadsvård. Bredvid Alice rum ligger det nya fina badrummet. Också här ser man att paret har tänkt till och på ett mycket smakfullt sätt fått hela badrummet att andas 20-tal på ett modernt sätt. Kakelplattorna kommer från Höganäs och heter Formwork 15×120. De är otroligt coola och ser vid första anblicken ut som att det är ett trägolv.
Väggarna har kaklats med Mahon blank Duckegg  som ger ett sobert glaserat intryck. Handfatet  som kommer från Duravit, står på en tidstypisk ställning och spegeln har fått en elegant belysning.

”Det här var en sådan sak som vi fick hjälp av Bygg & BadrumsPartner med. De frågade oss om vi inte skulle ha belysning i spegeln. Vi hade ju inte alls tänkt på det men det blev toppen och det har vi inte ångrat en sekund.  De hjälpte oss också med att hitta ett billigare och mer prisvärd bottenventil till handfatet – ytterligare ett plus i kanten. De ställde upp och hjälpte oss med detaljerna berättar Lotta. ”
Toaletten är vägghängd och ovan finns ett takfönster som gör att badrummet får ett härligt ljusinsläpp.
”Det var inte heller något vi tänkt oss initialt, men arkitekten propsade på att vi skulle ha det och vi är verkligen helnöjda, säger Niklas”.


Toaletten är vägghängd. På golvet har paret lagt ett vackert klinkers från Höganäs som påminner om ett trägolv.

Vi går ner igen, genom vardagsrummet som är hemtrevligt ombonat. I hörnet ut mot hallen står en kakelugn som tidigare låg nedmonterad i källaren. Idag sprakar där hemtrevliga brasor. Vardagsrummet öppnar upp mot det nya vackra blomsterrummet och skapar en speciell rymd i huset. Det är svårt att föreställa sig hur det såg ut innan och hur det var att leva här under renoveringen.


Kakelugnen låg nedmonterad i källaren. 

”Så hur upplevde ni renoveringen? Det är ju en omfattande ombyggnation ni har gjort?”
”Vi tycker att det blev  toppen alltsammans! Grundkänslan som vi hade fick Bygg&BadrumsPartner till helt perfekt. Sen är det ju alltid så att man tror att man har koll och att man har planerat bra. I ärlighetens namn så var det en rätt tuff period. Ingen kunde riktigt veta hur källaren såg ut och att vi där skulle stöta på patrull. Men det var ju ingens fel och verkligen inte något man kunde göra något åt. Bygg & BadrumsPartner hittade lösningar säger Lotta.”

El och vatten var avstängt och byggel fanns endast att tillgå vilket gjorde att paret under en period var tvungna att flytta temporärt och bo på andra sidan staden. Det gjorde att livet blev lite annorlunda än vad de tänkt och planerat för såklart. Totalt tog ombyggnationen 4 månader och det är snabbt jobbat med tanke på hur mycket som faktiskt gjordes om.


Ny fasad ut mot gatan med spröjsade fönster i  blomsterrummet på entreplanet. 

”Alla hantverkare har varit fantastiska. Så himla trevliga hela högen och vi kan varmt rekommendera Bygg & BadrumsPartner till alla som funderar på att göra en tillbyggnad. Seriöst, proffsigt och med ett oklanderligt bemötande hela tiden. De var dessutom oerhört punkliga och kom alltid i tid, säger Niklas.”


Lotta & Niklas i det underbara blomsterrummet med vitlutade golv.

Jag tackar Lotta och Niklas för att de tog emot mig och avslutar med att ta en sväng runt huset och ta en bild på den vackra takkupan.


Här ser man tydligt var huset slutade tidigare. 

 

 

Vi som hjälper dig

Vi på BOBPARTNER har en gedigen erfarenhet och vet hur ett byggprojekt ska skötas – hela vägen. Att genomföra projekt från idé till verklighet tillsammans med dig som kund är det roligaste vi vet och vi är bra på det vi gör. Kontakta gärna oss om ni har några frågor eller behöver hjälp med er byggnation.

Bygg & BadrumsPartner

Behörigheter, certifikat och försäkringar

Våra hantverkare har  givetvis alla behörigheter och certifikat –  Byggkeramikrådet, Plattsättningsentreprenörers Riksförbund, Elsäkerhetsverket, Säkervatten samt ansvarsförsäkring hos IF. Med detta kan ni känna er trygga med att er renovering utförs helt enligt alla gällande branschregler.

https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/behörigt_våtrum.jpg
https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/Per.jpg
https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/Elsäkerhetsverket.jpg

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@bobpartner.se.

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR