Offertförfrågan

Totalrenovering av villa i Trosa

Det är inte omöjligt att göra ett gammalt hus till ett nytt!

I den pittoreska sommarstaden Trosa beläget i östra Sörmland gjorde vi en totalrenovering av en villa som byggdes på sjuttiotalet. Elektrikern som vi samarbetar med, hade utfört ett tidigare jobb åt kunden och när han fick frågan om han visste någon entreprenör som kunde utföra en totalrenovering, så rekommenderade han oss på Bygg & BadrumsPartner. Det är alltid roligt med rekommendationer och det är väldigt tryggt för kunden när de blir rekommenderade en pålitlig entreprenör och för oss är det såklart den bästa marknadsföringen.

Vi åkte ut och tittade på huset. Villan var verkligen i behov av omsorg och gav ett tråkigt och slitet intryck. Det mer eller mindre skrek efter renovering!  Huset var vitt och blått och i behov av såväl ny kosmetika som nya material. I princip allt ute var tvunget att göras om. Inne i huset var det samma känsla. Tiden hade onekligen stått stilla. Badrum och gäst-wc från 70-talet med omoderna och trista färgval. Rum målade i dystra färger. Här fanns det en hel del att ta tag i.

Kunden fick ett gott intryck av oss, vi räknade på arbetet och lämnade därefter vår offert.  Att vi dessutom kunde starta snabbt gjorde att vi fick jobbet! Kunden hade en helhetsbild om renoveringen men det tillkom en hel del ändringar under projektets gång vilket var väldigt roligt. Stora jobb  som totalrenoveringar och tillbyggnader och med all projektering det innebär är otroligt roligt och utvecklande att arbeta med.


Här ser vi huset före och efter. Lägg märke till den nya fina farstun och trappen! Ett helt nytt hus! 

Panelen på fasaden byttes ut och med det även tillhörande foder, knut- och vindbrädor.  Vi byggde ny farstukvist samt ny entrétrapp. Hela huset tilläggsisolerades. Yttertaket var helt ruttet så det fick vi lägga om med nya fina takpannor. Hela huset hade satt sig och lutade ca 10 cm. Vi fick ta dit en specialfirma som hade rätt instrument för att kunna lyfta upp huset och gjuta en plint under så att det kunde bli räta vinklar igen. Vi sprutisolerade även vinden.

Vi byggde ett nytt burspråk i vardagsrummet vilket gav huset en helt ny karaktär.


Nytt fint burspråk med spröjsade fönster.

AC monterades in i taket på 2 ställen så att värmen och kylan fördelas korrekt  mellan rummen. Fantastiska furugolv lades i hela huset som vi sedan vitlutade – det blev så fint!


Här ser vi bild på korridoren i hallen som ger ett helt nytt intryck efter renovering!

Väggar slogs ut för att göra badrummet större och alla rören fälldes snyggt in i väggarna. En specialdesignad hylla för schampon och dylikt byggdes upp och fick även en detalj – en infälld spotlight. Kakel och klinker i marmor inhandlades från Kakelspecialisten och inredningen likaså. Håll med om att det är snyggt?


Badrum före och efter – nu större då vägg slagits ut.

Gästtoaletten renoverades också och det blev en sådan skillnad efter! Kakel och inredning från Kakelspecialisten.


Gäst WC – före och efter! Hur snyggt?

Tvättstugan renoverades och dekorerades med marmor.

Ut med gammalt och in med nytt! 

Köket renoverades och initialt skulle kunden behålla stommarna  men det slutade med att kunden bytte ut allt. Stommarna i köket inhandlades på IKEA och luckorna är beställdes från ett snickeri i Järfälla. Alla fönster byttes ut och kommer ifrån Ekströms fönster.


Köket före och efter! Så ljust och fint! 

Hela ventilationssystemet byggdes om och en fläkt installerades på vinden som suger ut den gamla luften från kök, badrum och WC. Ventiler i sovrummen installerades också för ny och fräsch luft.

Vi byggde också en fantastisk altan med räcke med stor plats för möblemang och sköna sommarkvällar. Vi glasade in delar av altanen så de fick ett skönt uterum samt byggde ett grillhus. Vi målade även om en gäststuga samt rustade upp såväl garage och förråd både in- och utvändigt.


Altan – före och efter – nu med inglasat uterum och grillplats!


Garage före och efter samt ingång till baksidan.

Kunden lade ner mycket på fina och exklusiva materialval och huset blev modernt  och stilrent med en sober och lantlig känsla.

All el kan fjärrstyras med mobilen vilket är riktigt smart och effektivt. Det är något vi kommer att tipsa framtida renoverare om. Smarta och kostnadseffektiva lösningar.

Man kan tro att en totalrenovering skall ta tid att utföra, och givetvis görs det inte som ett trollslag , men denna renovering med allt det vi faktiskt utförde tog inte mer än 3 månader att göra. Vi höll tidplan men eftersom det tillkom en hel del extraarbeten under byggnationens gång så tidplanen blev något reviderad. Det skall man vara medveten om när man önskar ändringar som inte är kalkylerade initialt.

Vi är så stolta över denna totalrenovering.
Varmt välkommen att kontakta oss om du går i renoveringstankar! 


Här ser vi det fina inglasade uterummet som gör att sommaren förlängs! Grillplatsen igen och en bild på det fina burspråket. 

Missa inte vår film från när huset är färdigrenoverat! Visst blev det helt fantastiskt?

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@bobpartner.se.

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR