Offertförfrågan

Smarta tips inför din badrumsrenovering

Undvik fallgroparna och ta del av BOB Partners smarta tips inför din kommande badrumsrenovering. Att renovera ett badrum är en av de mest kostsamma renoveringar man kan utföra men också en investering för framtiden.

Budget
Först och främst – sätt ett budget. Det finns en mängd lockande badrumsinteriör på marknaden. Men det dyraste är inte alltid det bästa. Diskutera igenom badrumsbudgeten noggrant hemma. Hos oss på BOB Partner kan vi hjälpa till med finansieringen av badrummet genom en avbetalningsplan.

Skissa
Att mäta, skissa och ha en klar och tydlig bild är superviktig! God planering kan spara både tid och pengar. Det är alltid bra att ligga steget före och har du en klok plan så hjälper det en bit på vägen. Se till att du har koll på var du tänker ha dörr och fönster placerade. Skall dörren vara vänster eller högerhängd, skall den öppnas inåt eller utåt. Behöver avlopp flyttas? Skall el dras om? Våra säljare är otroligt duktiga på att komma med kloka råd så har du ingen klar skiss tar ni helt enkelt diskussionen med dem.

Hur skall badrummet användas?
Är badrummet stort eller litet? Skall det finnas badkar, bidé och dusch? Skall badrummet kombineras och även fungera som en tvättstuga? Nu kan du fundera på vad du och familjen har för behov i badrummet nu och i framtiden. Rita in det du vill ha på skissen.

Stil i badrummet
Vad har du för stil? Vad gillar du för färger? Det här är det roligaste i badrumrenovering att komponera ihop färger och inredning. Det är alltid smart att göra en moodboard. Spara ner bilder från nätet eller från inredningstidningar. Det finns en mängd olika stilar. Lantligt, modernt, hotellinspirerat, maskulint, romantiskt, färgstarkt, lyxigt, gammeldags, vintage, stilistiskt, industriellt. På Pinterest finns massor med idéer.  Kolla gärna in BoB Partners instagramkonto också för inspiration.

Kaklets storlek
Det sägs att storleken inte har någon betydelse. Men det har den. I alla fall i ett badrum. En större platta ger känsla av rymd. Kombinera olika storlekar av kakel – det skapar härliga dimensioner. På golvet bör plattorna dock inte vara större än 20×20 cm i alla fall inte om du ska bygga fall mot golvbrunn. Väjer du en väggnära golvbrunn kan du väja vilken storlek du vill. Mosaik eller småsten är snyggt i duschen.

Badrumsinredning
Blanda och mixa som du vill dock skall spegeln inte vara bredare än handfatet. Belysningen är oerhört viktig. Det får inte vara för skarpt ljus vid spegeln. Duschvägg eller inte? Det är frågan. Duschväggar finns i en mängd olika utförande. De kan vikas, skjutas, vara runda eller platsbyggda.
Skall WC:n vara golvstående eller vägghängd? Väljer man att ha vägghängd så bygger stolen ut en bit i rummet vilket man skall vara medveten om. Skall du ha badkar finns det också en uppsjö av olika fabrikat på marknaden. Massagebadkar, ett badkar på gyllene tassar, inkaklat badkar är bara några av de som finns att välja mellan.  Du skall även välja blandare till såväl dusch som badkar och tvättställ. Har du funderat på att ha handdukstork? De finns både elektriska och vattenburna. Krokar kan också vara bra att tänka över.

Rymd och skötsel
Ett badkar på tassar utan front, en vägghängd WC och förvaring gör att badrummet upplevs såväl större som rymligare. Materialval som är smutsavvisande och fog som inte suger åt sig är smarta val i ett badrum.

Belysning
Belysningen är liksom pricken över i:et i ett badrum. För att undvika släpljus är det viktigt att man inte monterar ljuset för nära väggen. Tänk på att ljuset vid badrumsspegeln skall vara mjukt och inte för kallt.

Tillbehören
Avslutningsvis – toapappershållare, krokar, soptunnor, toaletthållare, tvålkoppar, tvålpumpar, behållare, fluffiga badrumsmattor och tidningskorgar. Det finns mängder av roliga attiraljer att pynta badrummet med i en uppsjö av olika stilar och designer. Vill du inte borra i kaklet och punktera tätskiktet går många av tillbehören att klistra upp på kaklet. Bara fantasin sätter gränser för möjligheterna.

Vi som hjälper dig

Vi på BOBPARTNER har en gedigen erfarenhet och vet hur ett byggprojekt ska skötas – hela vägen. Att genomföra projekt från idé till verklighet tillsammans med dig som kund är det roligaste vi vet och vi är bra på det vi gör. Kontakta gärna oss om ni har några frågor eller behöver hjälp med er byggnation.

Bygg & BadrumsPartner

Behörigheter, certifikat och försäkringar

Våra hantverkare har  givetvis alla behörigheter och certifikat –  Byggkeramikrådet, Plattsättningsentreprenörers Riksförbund, Elsäkerhetsverket, Säkervatten samt ansvarsförsäkring hos IF. Med detta kan ni känna er trygga med att er renovering utförs helt enligt alla gällande branschregler.

https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/behörigt_våtrum.jpg
https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/Per.jpg
https://bobpartner.se/wp-content/uploads/2017/06/Elsäkerhetsverket.jpg

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@bobpartner.se.

Bygg och BadrumsPartner Sverige AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR